Davidenko pobedio Nadala

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobedio je u drugom kolu Masters kupa u Londonu Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (7:4).

Davidenko je večerašnjom pobedom ostao u trci za plasman u polufinale poslednjeg turnira u sezoni, dok je Nadal, drugim porazom, izgubio šansu da se bori za titulu.

U poslednjem kolu, u petak, Davidenko igra sa Šveđaninom Robinom Soderlingom koji je već osigurao plasman među četiri najbolja tenisera na turniru, dok se Nadal sastaje sa Novakom Đokovićem.

Đoković će morati da zabeleži pobedu protiv Nadala da bi nastavio put ka odbrani titule koju je osvojio prošle godine u Šangaju.

Ako i Đoković i Davidenko zabeleže pobede, o plasmanu u polufinale odlučivaće set količnik.

Rus je u prvom setu dva puta oduzeo servis Nadalu i lako dobio taj deo igre za 30 minuta.

U drugom setu vodila se veća borba. Davidenko je u petom gemu napravio brejk, a u narednom, šestom gemu, Nadal imao prvu šansu da Rusu oduzme servis, ali nije uspeo, pa je Davidenko poveo sa 4:2.

Nakon tog gema, drugi teniser sveta osvojio je tri gema za redom, oduzevši servis Davidenku u osmom gemu i preokrenuo rezultat na 5:4. Do kraja seta teniseri su još po jednom uspeli da oduzmu servis protivniku tako da je pobednik rešen u taj-brejku.

Davidenko je nakon par grešaka na početku taj-brejka zaigrao mnogo bolje i sa nekoliko atraktivnih poeana dobio taj deo igre sa 7:4.

Nagradni fond Masters kupa u Londonu je 5.070.000 dolara.

Pogledajte još