Nastavljena rasprava o statutu Vojvodine

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak raspravu o potvrđivanju statuta Vojvodine, nakon što su poslanici iskoristili vreme za postavljanje pitanja.

Na početku rada, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović negodovao je što, kako je naveo, poslanici ne dobijaju odgovore na pitanja koja postave.

Poslanica Nove Srbije Zlata Đerić pitala je premijera Mirka Cvetkovića o izjavi predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija da će Vlada do kraja mandata izvršiti potrebne promene Ustava za postizanje potpune autonomije Vojvodine.

Đerić je navela da nijedna stranka nije najavila promenu Ustava i da su građani zabrinuti kakve su privatne aranžmane postigle određene političke stranke i političke ličnosti a da nisu obavestili poslanike. Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DŠ) Radojko Obradović pitao je premijera Mirka Cvetkovića koliki će ukupni deo poreskih prihoda pripasti Vojvodini i kada će budžet za 2010. godinu biti u skupštinskoj proceduri.

Pogledajte još