Odbor prihvatio dva amandmana na zakon o nadležnostima

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja prihvatio je u četvrtak dva amandmana na Predlog zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Prihvaćen je amandman Liberalno demokratske partije kojim je predviđena obaveza Vlade Srbije da pribavi mišljenje vojvođanskih institucija o predlozima zakona koji se odnose na Vojvodinu.

Prihvaćen je i amandman poslanika Demokratske stranke Vlatka Ratkovića koji je zatražio da se nadležnosti Vojvodine, pored zapošljavanja, prenesu i na oblast rada što bi značilo da bi se Vojvodina starala i o realizaciji sistema politike u oblasti radnih odnosa. Na taj vladin predlog zakona podneto je nešto više od 200 amandmana, a dva amandmana koje je Odbor prihvatio prihvatila je i Vlada Srbije.

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o Predlogu zakona o utrđivanju nadležnosti Vojvodine u utorak, 23. novembra, a raspravu o amandmanima na taj zakonski predlog trebalo bi da počne po okončanju razmatranja potvrđivanja statuta Vojvodine.

Pogledajte još