Na setu filma "S/Kidanje": I Skidanje i Kidanje!

Radnja filma "S/Kidanje" prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, putevi Đure, Relje i Hane se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, svo troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. “S/Kidanje” je film o potrebi za ispunjenjem, uprkos svim preprekama i bez obzira na posledice.

U debitanstskom ostvarenju Koste Đorđevića - crnoj komediji "S/Kidanje" igraju Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Marko Janketić, Nebojša Glogovac, Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković i Nataša Janjić.

FOTO GALERIJA: Na setu filma "S/Kidanje"

Posetili smo set ovog, već na prvi pogled zanimljivog filma kada je snimana uzbudljiva scena u klubu "Fabrika". Evo kako je kada igračice na šipki okruže mlade željne ljubavi...

(old_image)

Snimatelj namešta "Arri Alexa" kameru da uhvati što bolji kadar.

- Još malo svetla na nju - dovikuje direktor fotografije.

Bordelski, zadimljeni prostor popunjava sedamdesetak statista sa noćnog seta filma "S/Kidanje". Svi nemo posmatraju vratolomije koje vešto izvode kostimirane plesačice na šipkama.

- Pa ovo je čista umetnost! - prošaputao je jedan.

- To se zove pole dance fitness, uskoro će postati i olimpijska disciplina bre - tiho odgovara drugi.

- I Skidanje i Kidanje... Ovaj film je i jedno i drugo. "Skidanje" – kao noćni klub, polu-skinute plesačice. Takođe, "Skidanje" – jer naši su junaci "navučeni" na objekte svoje opsesivne zaljubljenosti, koja je važna tema filma. A "Kidanje", jer naši junaci kidaju, daju sve od sebe da dođu do onog koga žele - demistifikuje naziv svog filma Kosta Đorđević, reditelj.

- Kupljeno! Idemo dalje! Janketaaa!

Ulazi u klub i Marko Janketić, sa našminkanim masnicama na licu i flekama od veštačke krvi na košulji.

- Tako je kad kidaš! I krv i sve! Moj lik je Đura, zaljubljeni klinac. Taj ne preza ni od čega da bi osvojio Kiki (Nataša Janjić), igračicu u noćnom klubu za kojom je lud - kaže Marko Janketić.

Za šankom Rale Milenković i Nebojša Glogovac - u ulogama barmena i gazde kluba Bojana.

(old_image)

I Nikola Rakočević je, u filmu, opsesivno zaljubljen. Njegovog lika, Relju, ljubomora uvlači u najčudnije situacije. "Cela se radnja filma zbiva u 24h i mnogo je noćnih snimanja,pa onda ne mogu da stignem da se naspavam“ , kaže Nikola.

Sve je spremno za nastup koji izvodi Kiki (Nataša Janjić). A kad se ona pojavila, u srebrnom kostimu, na visokim potpeticama I sa perjanim krilima...
Pa, nešto treba ostaviti i za bioskop, kada film "S/Kidanje" Koste Đorđevića stigne među publiku koja će sigurno biti oduševljena.

Tekst: Milica Šćepanović
Foto: Ekipa filma "S/Kidanje" ekskluzivno za Nadlanu.com

(old_image)

Pogledajte još