Letela cipela u skupštini Srbije

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Poslanica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić u četvrtak je tokom skupštinskog zasedanja bacila cipelu u pravcu predsedavajuće Gordane Čomić, zbog čega je udaljena sa sednice.

Potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić, rekla je da je Pop Lazić urušila ugled parlamenta i zamolila obezbeđenje da vrati predmet koji je vlasništvo Pop Lazićeve. I nakon izrečene mere Pop Lazić je ostala da sedi na svom mestu, pa je Gordana Čomić pozvala obezbeđenje da poslanicu izvde iz sale.

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović rekao je novinarima da su se poslanici SRS nakon poziva obezbeđenja okupili oko Gordane Pop Lazić i da će prvo morati na silu da izbace sve radikale, pa tek onda nju. Dok se obraćao novinarima, Todorović je u rukama držao cipelu koju je bacila Pop Lazić i istakao da ide da je pokaže delegaciji Kineske asocijacije za međunarodno razumevanje koja je u međuvremenu došla da sa galerije prati sednicu.

Kako su naveli radikali, Gordana Pop Lazić bacila je cipelu iz protesta što je Martinoviću izrečena mera oduzimanja reči. Nakon kraće pauze, parlament je nastavio raspravu o potvrđivanju statuta Vojvodine.

Pogledajte još