Partizan spremno dočekuje Evroligu

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Vatepolisti srpskog šampiona Partizan Andrija Prlainović i Branislav Mitrović istakli su da na subotnje gostovanje crnogorskoj Budvi na početku Evrolige putuju rasterećeni, jer mnogo više mogu da dobiju nego da izgube.

"Sve što smo do sada radili bilo je podređeno Evroligi. Već na prvu utakmicu gledamo kao da je odlučujuća za prolaz dalje. Rasterećeni smo, ali želimo da vidimo gde smo", rekao je Prlainović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je podsetio da Budva ima izuzetan tim za koji igraju tri crnogorska i jedan hrvatski reprezentativac, kao i trojica bivših članova srpskog nacionalniog tima - Petar Trbojević, Aleksandar Ćirić i golman Denis Šefik.

"Biće teško, jer Budva ima izuzetno kvalitetan tim, iskusne igrače... Nezgodni su na desnoj strani, gde su Trbojević i Ćirić koji su obeleželi srpski vaterpolo poslednjih 10 godina, pravi majstori. Centralna figura je Šefik od koga mnogo zavisi", rekao je Prlainović.

Mitrović je istakao da svaki početak iziskuje mnogo energije.

"Budva je poznata kao težak teren gde malo ko osvaja bodove, ali čini mi se da za razliku od prethodnih sezona mnogo spremnije dočekujemo početak Evrolige, jer je ove godine osnovana Evrointer liga", rekao je Mitrović.

Utakmica se igra u subotu u 18.00 u Budvi, a protivnici Partizana u grupnoj fazi takmičenja biće i grčki Olimpijakos i mađarski Honved.

Pogledajte još