Zvezda u polufinalu kupa

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Lav kupa Srbije, nakon što su na svom stadionu savladali Spartak iz Subotice sa 3:2. Strelci za lidera na tabeli domaćeg prvenstva bili su: Vilotić (14), Perović (50) i Lekić (67).

Meč na Marakani pratilo je oko 6.000 gledalaca, a zanimljivo je da je golman Zvezde Saša Stamenković na ovoj utakmici primio prvi gol nakon skoro 600 minuta bez lopte u svojoj mreži.

Zvezdaši su pobedu proslavili na kraju uz svoje najvernije pristalice, koje su se i ovoga puta u velikom broju okupile na severnoj strani stadiona.

Iako su pobedili, tim Zvezde je iz meca izašao sa problemom zbog povrede kapitena Lazetića u 23. minutu. Nakon utakmice nije bilo poznato da li će on biti spreman za dolazeći duel sa Partizanom.

Stvar o kojoj se dosta priča pred derbi odnosi se na doping kontrolu Zvezdaša, koja će biti urađena na inicijativu protivnika. Trener Vladimir Petrović kaže da natpisi u medijima i zahtev Partizana nije uneoi nemir u njegov tim:

- Takva inicijativa Partizana me je iznenadila, pošto smo i sada organizovali prijateljski ručak pred derbi, koji ćemo sprovesti u prisustvu čelnika fudbalskog saveza. Mi svakako pristajemo na kontrolu i smatramo da je takva stvar trebalo da se organizuje od početka sezone. Ako nas pitate, neka odmah dođu, ništa ne krijemo.

O utakmici sa Spartakom i prolazu u polufinale Pižon dodaje:

- Dobro smo krenuli, brzo poveli, ali protivnik je bio takođe dosta dobar. Kada smo postigli treći gol, naša odbrana je zaspala. Uprkos svemu, ja sam zadovoljan, pošto su u Kupu uvek moguća neka iznenađenja, a malo je falilo da se nama to desi, posto smo sami iskomplikovali sve pred kraj.

Prvotimac Zvezde Nikola Ignjatijević pobedu smatra zasluženom, a sve snage sada se, prema njegovom mišljenju, usmeravaju ka Partizanu:

- Utakmica je bila teška, ali važno je da je cilj ispunjen. Igra nije bila na nivou koji se od nas očekuje, posebno u prvom poluvremenu, ali ne smemo se sada previše osvrtati na to. Kup je takmičenje u kome nema mesta za popravni. Možda nas je to malo i omelo, gledali smo na meč kao na utakmicu koju samo treba završiti u našu korist.

Novi izazov zove se Partizan, kako teku pripreme:

- Prvo se nadam da ćemo igrati mnogo bolje. U stvari, ne samo da se nadam, već to mora tako da bude. Važno je i da se dobro odmorimo, ali i da popravi formu i nivo igre. Taj meč će za naš novi tim biti jedan spektakl, jer svako od nas kada je počinjao sa fudbalom želeo je da zaigra i u Derbiju. Imamo dosta debitanata, ali kroz priče iskusnijih pokušaćemo da se spremimo na najbolji mogući način, dodao je Ignjatijević.

Zbog povrede kapitena Lazetića, šansu na terenu dobio je Aleksandar Jevtić. O utakmici sa Spartakom i prolazu u polufinale, mladi napadač kaže:

- Očekivali smo težak meč, ali na kraju pobeda se samo računa. Krah je svakako povreda Lazetića, ali očekujemo da će biti spreman za Derbi. Znamo koliko nam je taj meč važan i sada sve snage usmeravamo ka narednom protivniku. Protiv Spartaka se videlo da smo svi pomalo nervozni, a posledica je verovatno to što je većina igrača već usmerena ka derbiju. Mislim da smo donekle već dovoljno dobro pripremljeni za duel sa Partizanom.

Derbi će se igrati u okviru 13. kola domaćeg prvenstva, a početak utakmice zakazan je za 16.15 na Marakani.

Katarina Stojković
26.11. 2009.

Pogledajte još