Za gađanje cipelom kazna od 32.000 dinara

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je u četvrtak poslanicu Gordanu Pop-Lazić sa 32.000 dinara zbog toga što je u skupštinskoj sali gađala cipelom predsedavajuću sednicom Skupštine Gordanu Čomić.

Čomić je u četvrtak oduzela reč zameniku šefa poslaničke grupe SRS Aleksandru Martinoviću zbog, kako je navela, teške povrede Poslovnika jer u svom izlaganju ničim nije potkrepio svoje tvrdnje da je predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović povredila njegovo dostojanstvo. Kako su naveli radikali, Gordana Pop Lazić bacila je cipelu iz protesta što je Martinoviću izrečena mera oduzimanja reči.

Pop Lazić je kasnije izjavila da se radikali ne slažu sa načinom rada skupštine jer predsedavajući stalno opominje poslanike te stranke. Kako je navela, bacanjem cipele htela je da pošalje poruku da se SRS protivi "nasilnim pokušajem donošenja protivustavnog" statuta Vojvodine i zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Pop Lazić je pre dva dana negodovala sto joj nije omogućeno da govori o povredi Poslovnika jer je predsedavajuća nije primetila da se javila i upitala da li treba da izuje cipelu i da gađa da bi je primetili.

Pogledajte još