Drugi izborni krug u većini opština na Kosovu

PRIŠTINA, 26. novembra 2009. (Beta) – Centralna izborna komisija Kosova objavila je u četvrtak konačne rezultate izbora za predsednike opština održanih 15. novembra, prema kojima će u većini opština biti održan i drugi izborni krug, 13. decembra.

Prema podacima Komisije, drugi izborni krug biće održan u 21 od ukupno 36 opština. U većini opština će se suočiti kandidati Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, partnera u vladajućoj koaliciji na centralnom nivou.

Predsednica Centralne izborne komisije Nesrin Ljušta rekla je da će se u opštinama na severu Kosova: Zvečan, Leposavić i Zubin Potok priznati rezultati iako je tamo izašao simboličan broj glasača.

U dve druge opštine, Novom Brdu i Štrpcu kandidati Srpske liberalne stranke će se u drugom krugu suočiti sa kandidatom Demokratskog saveza Kosova u Novom Brdu i sa predstavnikom Demokratske partije Kosova u Štrpcu. U tri nove srpske opštine, Gračanici, Klokotu i Ranilugu neće biti drugog kruga jer su predsednici izabrani već u prvom krugu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.