Levski ogorčen zbog suđenja traži ostavke u Savezu

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Fudbalski šampion Bugarske Levski iz Sofije zatražio je da Fudbalski savez (BFU) u januaru održi vanredni sastanak povodom lošeg suđenja na utakmici protiv Liteksa iz Loveča, kao i da doživotnu suspenziju za sudiju tog meča.

Levski je takođe zatražio i da predsednik BFU Borislav Mihajlov i šesf sudijske komisije Dimo Momirov podnesu ostavke.

"Insistiramo da BFU održi vanredni sastanak i apelujemo na fudbalsku javnost da zahteva da se taj sastanak održi pre nego što šampionat bude odlučen. Ogorčeni smo zbog pokušaja da se prvenstvo reši na nesportski način", navodi se u saopštenju Levskog.

Fudbalski klub Levski optužio je sudiju Nikolaja Jordanova da je na prvenstvenom derbiju, koji je završen bez pobednika 2:2, sudio u korist Liteksa. Posle te utakmice Levski zaostaje za vodećim Liteksom devet bodova.

Na utakmici protiv Liteksa dva igrača Levskog su isključena, kao i trener Georgi Ivanov.

"U važnom meču oduzeta nam je pobeda zbog lošeg suđenja. Zbog toga su Nikolaj Jordanov i Dimo Momirov od sada nepoželjne osobe na našem stadionu. Insistiramo da ih BFU doživotno suspenduje iz fudbala", rekao je član uprave Levskog Georgi Markov.

Međutim, BFU je odbacio optužbe čelnika Levskog.

"Optužbe čelnika Levskog su nesmotreni pokušaji da manipulišu milionima navijača tog fudbalskog kluba zbog loših rezultata na terenu i van njega. Umesto da uvide greške u vođenju kluba oni su odlučili da odgovornost prebace na BFU", navodi se u saopštenju bugarskog saveza.

"BFU, međutim, odbija da bude meta njihovih napada i nastaviće da unapređuje rad profesionalnih fudbalskih klubova", dodaje se.

Pogledajte još