Prandeli: Možemo da se nadigravamo sa Špancima

Prandeli smatra da "azuri" takođe imaju kvalitetne igrače sredine terena, izrazivši uverenje da "mogu da se nadigravaju sa Špancima" tokom predstojećeg meča na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

"Naš prevashodni cilj je da zatvorimo prostor u centralnom veznom redu i osvojimo loptu. Imamo kvalitet, možemo da pokrijemo veliki deo terena, ali imamo i sjajnog igrača sposobnog da podigne nivo igre u pravom trenutku. To je, naravno, Andrea Pirlo", izjavio je italijanski selektor.

Prandeli se složio da su aktuelni evropski i svetski šampioni Španci zaslužili pohvale za ono što su pokazali poslednjih godina.

"Oni su najbolji tim na svetu. To su i pokazali poslednjih nekoliko godina, jer su igrali na svoj način, svojom filozofijom i uvek na pobedu", rekao je Prandeli, dodajući da ne očekuje bilo kakvo iznenađenje u pristupu Španaca sutrašnjoj utakmici.

"Očekujem njihov uobičajeni sastav koji može da drži loptu, ali i da vas takođe pritisne, bez obzira da li nastupa sa isturenim napadačem. Oni su jedan od timova sa najmanje primljenih golova tokom ovog turnira, ali igraju moderan fudbal i uživanje ih je gledati", kazao je Prandeli i odbacio pojedine tvrdnje da su Španci "postali dosadni za gledanje".

"Ja ne mislim da su dosadni na bilo koji način, oblik ili formu. To je strah od viđenja jednog tima koji uvek pobeđuje. Veoma respektujem reprezentaciju Španije", poručio je Prandeli.

(Tanjug)

Pogledajte još