Vujošević zadovoljan pobedom

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je njegova ekipa ostvarila značajnu pobedu protiv Olimpijakosa (86:80) u Evroligi i da "crno-beli" ostaju u trci "za nešto što možda nije obaveza", odnosno za plasman u drugu fazu takmičenja.

"Ovom pobedom vraćeno je samopouzdanje i dobra atmosfera, kao i vera publike u ovaj tim. Imamo nov tim koji nije uigran, dešava se da dva igrača utrče na isto mesto i smetaju jedan drugom, pa je potrebno vremena da se proizvede automatizam i da nauče da žive zajedno", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

On je ponovio da njegova ekipa nije jaka kao prošle godine, pošto su otišla tri važna igrača i da će biti potrebno da "crno-beli" budu borbeni tokom sezone.

"Nećemo dozvoliti ono što se desilo fudbalerima, da igraju u Evropi loše, a da posle gube utakmice u domaćem prvenstvu.

Strateg osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je i da je njegov tim u utakmicu ušao sa strahom, ali da se ovakav meč, ipak, ne rešava na početku.

"Znao sam da ćemo ih stići", rekao je Vujošević i zahvalio navijačima koji su, kako je rekao, nosili ekipu i učinili da Partizan igra sa dosta emocija i veoma borbeno.

On je, takođe, pohvalio igrače, koji nisu pali posle dva uzastopna poraza.

"Kriza je kada se godinama ne osvajaju trofeji, a ne kada se izgube dve utakmice zaredom", poručio je on.

Pogledajte još