Nastavak pregovora sa Vladom i protest studenata

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Predstavnici studenata Univerziteta u Beogradu i Vlade Srbije nastavljaju pregovore o olaksicama za upis naredne studija, a pre početka razgovora zakazanog za 17 sati najavljen i protest studenata.

Kako je agenciji Beta rekao jedan od organizatora protesta Vladimir Smuđa, dve grupe studenata danas će u protestnim šetnjama proći centralnim gradskim ulicama, ali i preko Brankovog mosta i Gazele, do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

Organizatori su najavili da će jedna grupa studenata oko 13.00 krenuti sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta preko Brankovog mosta do Centra "Sava", gde se održava skup o bolonjskom procesu, a potom će preko mosta Gazela doći do Vlade Srbije. Druga grupa će sa Voždovca krenuti u 14.00 i preko Slavije stići do zgrade Vlade.

Smuđa je najavio da će ukoliko na današnjim razgovorima sa predstavnicima Vlade ne bude postignut dogovor studenti ponovo ostati ispred zgrade u Nemanjinoj ulici do minut do ponoći. "Mi se izvinjavamo svim Beograđanima koji će imati problem da stignu do kuće ili na posao. Molimo ih da shvate da je pitanje statusa studenata od velike važnosti i za njih i za čitavu zemlju", kazao je Smuđa.

Pogledajte još