Kad karmin zakaže

Ali u želji da budu što lepše, neke žene se jednostavno unakaze, pa u nameri da izgledaju kao lice sa naslovne strane više izgledaju kao klovnovi.

Osnovno pravilo dobre šminke, prema tvrdnjama stilista, jeste da se istakne samo jedan deo lica, nikako sve.

Mnoge žene u nameri da istaknu oči, nanesu previše kreona, maskare ili tuša i tako jednostavno zatvore oko, što sve ima za rezultat ne naglašene nego - sitne oči.

Puder

Verovatno jedna od najgorih pogrešaka prilikom šminkanja je vidljiva linija pudera, tako da je lice u jednoj, a vrat u drugoj nijansi. Bitno je da puder bude sličan boji lica, a ukoliko želite dobiti nešto "zdraviju" nijansu lica, za to služe puderi u prahu i kamenu, bronzeri i rumenila.

Ruž na zubima

Ruž na zubima je nešto, što je nedopustivo za pravu damu. Imajte na umu da prilikom nanošenja karmina prvo nanesete jedan tanki sloj, utapkate ga papirnom maramicom i posle toga stavite drugi tanki sloj i to je to.

Šminkajte se na prirodnom svetlu

Najbolji način da proverite jeste li naneli previše šminke jeste da se šminkate ili barem proverite šminku na prirodnom svetlu.

Previše senke

Ne morate da imate sve dugine boje na kapcima, kako bi izgledali lepo. Previše kombinacija pre će delovati napadno i odbojno i neko će pre videti vašu šminku, nego vaše oči.

I na kraju ne zaboravite da 98 odsto muškaraca više voli žene koje izgledaju prirodnije, nego one s mnogo ili previše šminke.

(old_image)

Pogledajte još