Utakmice u senci večitog derbija

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Utakmicama 13. kola u subotu se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi, a u senci 137. "večitog" derbija, trećeplasirana Vojvodina će dobrim rezultatom protiv Rada pokušati da se približi Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Vodeća Crvena zvezda biće domaćin Partizanu u subotu od 16.15 na stadionu "Marakana", a u slučaju pobede "crveno-beli" bi stekli sedam bodova prednosti i, praktično, osigirali titulu jesenjeg šampiona.

Sa druge strane, Partizan bi pobedom na terenu večitog rivala smanjio razliku na samo jedan bod i završnicu prvog dela sezone učinio izuzetno zanimljivom.

Zvezda je u prošlom kolu savladala domaći Čukarički sa 3:0, dok je Partizan na svom terenu bio bolji od Smedereva sa 2:1. Ekipa Rada dočekaće trećeplasiranu Vojvodinu, a "građevinari" će pokušati da dođu do druge pobede u elitnom fudbalskom takmičenju.

Vojvodina bi u slučaju uspeha na Banjici zabeležila osmu pobedu u Superligi i u zavisnosti od ishoda večitog derbija prišla na tri boda Partizanu ili sedam bodova Crvenoj zvezdi.

U prošlom kolu Rad je izgubio od domaće Jagodine sa 1:0, dok je Vojvodina u Novom Sadu savladala Borac sa 3:0.

Fudbaleri OFK Beograda, koji zauzimaju četvrto mesto na tabeli, dočekaće "fenjeraša" Čukarički. "Romantičari" su prošlog vikenda savladali Hajduk iz Kule sa 2:0, dok je Čukaričkom poraz od Zvezde bio deveti u Superligi.

Ekipa Spartaka gostuje kod Metalca, koji svoje utakmice kao domaćin igra u Kragujevcu. Subotičani su u prošlom kolu pobedili Napredak sa 2:0, a Metalac je odigrao bez pogodaka protiv BSK-a iz Borče.

Jagodina u ovom kolu igra u Kruševcu protiv Napretka, Borac će u Čačku dočekati ivanjički Javor, dok će Smederevo ugostiti ekipu BSK-a.

Sve utakmice 13. kola Jelen Superlige igraju se sutra od 13 sati, osim "večitog derbija" koji počinje u 16.15. 

Subota:

OFK Beograd - Čukarički
Borac - Javor
Smederevo - BSK 
Metalac - Spartak
Mladi radnik - Hajduk
Crvena zvezda - Partizan

Nedelja:

Rad - Vojvodina
Napredak - Jagodina

Pogledajte još