Redovna avio linija Niš-Bolonja

Predstavnici niškog aerodroma "Konstantin Veliki" i grada Niša potpisali su 24. novembra ugovor sa italijanskom avio kompanijom "Vind džet" o otvaranju redovne linije Niš-Bolonja od 25. decembra ove godine. 

"U toku zimskog režima letenja avioni će iz Niša za Bolonju leteti petkom, a u letnjem redu letenja avioni ove italijanske kompanije leteće petkom i ponedeljkom", rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović prilikom potpisivanja ugovora s komercijalnim direktorom "Vind džeta" Masimom Polimenijem. 

Simonović je rekao da će cena karata u početku biti simbolična. 

On je izjavio da je grad uložio ove godine u niški aerodrom oko milion evra, a novac koji bude i dalje ulagan u održavanje aerodorma biće usmeravan u otvaranje novih linija.
Gradonačelnik Niša je najavio da će razgovarati sa predstavnicima crnogorske kompanije "Montenegro erlajns" o mogućnostima otvaranja novih linija prema destinacijama u Francuskoj i Nemačkoj. 

Ta crnogorska kompanije leteće iz Niša za Cirih od 18. decembra. Kompanija "Vind džet", kako je rečeno, osnovana je 2003. godine u Katanji, na Siciliji i po broju putnika zauzima četvrto mesto među avio kompanijama u Italiji. 

Izvor: Novosti
27. novembar

Pogledajte još