Nevena Models dobila poslanički mandat! FOTO

Poslanički mandat sa liste Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić dobili su Nevena Adžemović, Pavle Markov, Jasmina Obradović i Ninoslav Girić.

POGLEDAJ I: Nevena Adžemović Models pre poslaničkog mandata FOTO

Sa liste SPS-PUPS-JS mandate su dobili Snežana Bogosavljević Bošković, Slavoljub Vlajković, Zoran Radovanović, Borisav Kovačević i Bojana Krkić.

Mandat je dodeljen i Miroslavu Čučkoviću, Ani Novaković i Vladimiru Iliću koji su bili na listi Ujedinjenih regiona Srbije.

Mandati su, umesto onih koji su sa liste Izbor za bolji život - Boris Tadić dali ostavke na poslaničke funkcije, dodeljeni Branki Karavidić, Siniši Laziću i Ivanu Baueru.

Na sednici je doneta i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu integriteta. Na formiranje te grupe obavezuje Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije kojim je propisana obaveza da državni organi i organizacije donose svoje planove integriteta.

Cilj usvajanja plana integriteta je stvaranje institucionalnog mehanizma za sprečavanje i umanjenje rizika da se javna ovlašćenja obavljaju suprotno svrsi zbog kojih su ustanovljene, da se poboljša efikasnost i efektivnost rada institucije.

(old_image)

Pogledajte još