Da li biste živeli u kući od stakla? (FOTO)

Iako ima predivan pogled, kuća koju je dizajnirao italijanski arhitekta Karlo Santambrođio nije za vas ukoliko držite do svoje privatnosti i intime, ma koliko da predstavlja pravo umetničko delo.

Ova kuća, neki bi rekli "na izvol'te"  je bukvalno sva u staklu, uključujući i spoljašnje zidove koji su debljine 7 milimetara. Svaki komad nameštaja, pokućstvo i estetski detalji su izrađeni od veoma kvalitetnog stakla, a samo je dušek krevet napravljen od uobičajenih materijala. Za one koji se pitaju da li je ovakva kuća zamišljena samo kao letnjikovac, informacija da ona ima i poseban sistem grejanja koji omogućava prijatnu temperaturu čak i u najhladnijim zimskim mesecima.

"Dejli Mejl" piše da cena jednog kvadratnog metra ove kuće iznosi oko 4.500 evra i da već ima zainteresovanih za kupovinu ovakvih kuća.

Arhitekta Karlo Santambrođio je pre nekoliko godina počeo da se bavi izradom staklenog nameštaja, a ova kuća je nastala na zahtev jednog od njegovih klijenata i ističe da mu je cilj bio da ovakvim projektom udahne transparentni oblik u oblikovanju ljudskih života.

(old_image)

Pogledajte još