Ulog u derbiju je titula jesenjeg prvaka

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde Slavoljub Đorđević i Milan Vilotić ocenili su da je u 137. "večitom derbiju" ulog veliki, jer bi pobedom praktično osigurali titulu jesenjeg prvaka, dok bi eventualni poraz uneo dosta neizvesnosti u završnicu prvog dela Jelen Superlige.

"Nama pobeda otvara put ka jesenjoj tituli, a oni bi mogli da 'zakuvaju' prvenstvo. Očekujem dosta taktičkih nadmudrivanja, psihički i fizički tešku utakmicu. Ipak, spremni smo da odigramo pravi, borben meč", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare na "Marakani".

Đorđević je ocenio da igranje na domaćem terenu jeste prednost za Crvenu zvezdu, ali da to ne mora da odluči "večiti derbi".

"Domaći teren jeste prednost, velike evropske ekipe nisu tu mogle da nas pobede. Ipak, ne bih se oslanjao sada na tradiciju, jer će duel biti neizvestan. Bio bih zadovoljan nerešenim, ali znam da bi to izazvalo nezadovoljstvo među navijačima koji očekuju pobedu", kazao je igrač Zvezde koja ima četiri boda više od drugoplasiranog Partizana.

Đorđević je rekao i da niko ne bi trebalo da preti Brazilcu Kleu, koji je letos iz Crvene zvezde prešao u Partizan.

"Kleo je stranac i znam kakav je to osećaj. On igra za novac, nema tu ljubavi. Drugačije bi bilo da je to Zvezdino dete. O njemu treba da razmišljamo kao o sportisti, a ne da mu pretimo, što bi bilo glupo", naveo je on.

Govoreći o strancima u Crvenoj zvezdi koji će sutra igrati u "večitom derbiju", Đorđević je rekao:

"Aval Isah je već igrao u Zvezdi prošle sezone, a Brazilac Savio došao je danas u svlačionicu sav u crnom. Kroz šalu sam ga pitao gde baš tako da se obuče pred duel sa Partizanom, on je odgovorio da je važno da je crven u duši."

Štoper Milan Vilotić rekao je da u derbiju nema favorita, ali da niko ne može da priča da će pobediti Zvezdu na njenom terenu.

"Zvezdi niko ne može da preti na "Marakani", ali ne bih govorio o tome ko je favorit", kazao je on.

"Crveno-beli" do srede i kup duela sa Spartakom nisu primili gol 583 minuta, a potom su protiv Subotičana dva puta vadili loptu iz svoje mreže.

"Uvek idemo na pobedu, a ne na to da ne primimo gol. Biću presrećan ako pobedimo i sa 11:10", rekao je on.

Vilotić je dodao i da nema tremu pred debi u duelu "večitih" beogradskih rivala.

"Nikad nemam tremu pred utakmicu. Atmosfera mi prija, zbog ovog sam i trenirao ceo život", zaključio je on.

Kapiten Zvezde Nikola Lazetić, koji je napustio igru u prvom poluvremenu meča sa Spartakom zbog povrede, trebalo bi da bude spreman za sutrašnji meč.

Predstavnici Zvezde i Partizana danas bi trebalo da održe i sastanak sa članovima sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije.

"Želja Zvezde je da i Crvena zvezda i Partizan učestvuju u delegiranju sudija. Pojavile se informacije da se ime sudije zna već sedam dana, što je protivno propisima", rekao je portparol Zvezde Marko Nikolovski.

Klub sa "Marakane" potvrdio je i da će sutra posle utakmice, na inicijativu Partizana koju je prihvatio FSS, biti sprovedena doping kontrola.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra su sutra od 16.15 na "Marakani", a uz direktan televizijski prenos, obezbeđen je i prenos na internet portalu Telekoma Srbije.

Pogledajte još