Srbija napredovala u reformi zakonodavstva

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u petak u razgovoru s predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović da je Srbija ostvarila napredak u reformi zakonodavstva, ali i da je neophodno ojačati mehanizme koji će garantovati adekvatnu primenu propisa.

U saopštenju iz kabineta predsednice Skupštine navodi se da je Dežer izrazio nadu da će se u najskorije vreme postići konsenzus i oko odmrzavanja primene Prelaznog trgovinskog sporazuma.

U razgovoru, kojem je prisustvovao i šef političkog sektora u Delegaciji Tomas Njoki, Dežer je dodao da su sveobuhvatna reforma javne administracije kao i pravosuđa važan korak u približavanju Srbije EU. Dežer je izrazio zadovoljstvo saradnjom EU i Srbije, što se, kako se navodi, ogleda i kroz završetak procesa vizne liberalizacije.

Šef delegacije Evropske komisije je istakao da je podrška EU usmerena u dva pravca - ka realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata u energetici, zaštiti životne sredine i saobraćaju, kao i ka jačanju i modernizaciji institucionalnih kapaciteta.

Pogledajte još