Mekliš želi da dovede Jovanovića u Birmingem

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Trener engleskog fudbalskog kluba Birmingem Aleks Mekliš rekao je da bi želeo da angažuje Milana Jovanovića, ali da je malo verovatno da će napadač reprezentacije Srbije pojačati njegovu ekipu.

Jovanović, koji igra za Standard iz Liježa, ove sezone pruža zapažene partije u belgijskom prvenstvu i Ligi šampiona, a bio je jedan od najzaslužnijih igrača za plasman reprezentacije Srbije na SVetsko prvenstvo 2010. godine.

"Oduvek sam poštovao Jovanovića, ali nije sigurno da li će pojačati naš tim. Siguran sam da su mnogi klubovi zainteresovani za njega... ", rekao je Mekliš britanskim medijima.

"Ne volim mnogo da pričam o transferima, siguran sam da bi navijači želeli takvog igrača u timu, ali ako se taj transfer ne ostvari, oni će biti razočarani. A mi poštujemo navijače. Sve ćemo pokušati, ali dolazak srpskog reprezentativca je veoma neizvestan", dodao je.

Jovanović je od 1999. do 2003. godine igrao u novosadskoj Vojvodini, odakle je prešao u Šahtjor, a godinu dana kasnije u Lokomotivu iz Moskve.

On je 2006. godine potpisao za Standard, sa kojim je osvojio dve titule šampiona i Kup, a u sezoni 2007-2008. proglašen je za najboljeg fudbalera u Belgiji.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2007. godine na kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2008. protiv Finske, a za nacionalni tim do sada je odigrao 23 utakmice i postigao devet golova.

Pogledajte još