Aguero prelazi u Čelsi

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Čelnici Atletiko Madrida i Čelsija postigli su dogovor o transferu napadača Serhija Aguera iz španskog u engleski klub, preneli su mediji.

"Imamo još mnogo stvari da uradimo, ali postoji velika šansa da Aguero pređe u Čelsi. Kod ovakvih transfera su moguće komplikacije, ali sada su šanse 50:50", rekao je izvor sportskog sajta Sokernet.

Takođe, navodi se da je Aguero prihvatio ponudu Čelsija za nedeljnu platu od 250.000 funti, kao i da će njegova primanja biti uvećana u zavisnosti od rezultata. Pretpostavlja se da će 21-godišnji Argentinac potpisati šestogodišnji ugovor.

Atletiko Madrid je tokom leta za napadača tražio 60 miliona funti, prema informacijama sada su zahtev umanjili za pet miliona, a Čelsi, navodno, nudi 40 miliona funti.

Čelsi želi što pre da dovede Aguera, pošto je Sud za sportsku arbitražu privremeno ukinuo zabranu transfera koju je Svetska fudbalska federacija (Fifa) odredila Čelsiju.

Čelsi je kažnjen jer je utvrđeno da su čelnici kluba naveli mladog fudbalera Lansa Gaela Kakutu da napusti francusku ekipu i pređe na Stamford Bridž.

Aguero je postigao dva gola na utakmici protiv Čelsija, 3. novembra u Ligi šampiona (2:2), a trener "plavaca" Karlo Ančeloti je posle meča rekao da bi želeo da u timu ima takvog napadača.

Ako pređe na Stamford Bridž, Aguero ove sezone neće moći da igra za Čelsi u Ligi šampiona, ali vlasnik londonskog kluba Roman Abramovič želi da pojača svoj tim kako bi ponovo osvojio titulu u Premijer ligi.

Takođe, stručni štab Čelsija želi da Aguero u januaru pojača ekipu, pošto će Didije Drogba i Salomon Kalu tada igrati u Afričkom kupu nacija. 

Pogledajte još