Formiranje vlasti sa Tadićem dobar potez

BEOGRAD, 28. novembra 2009. (Beta) - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je u subotu na izbornom skupu svoje stranke u Beogradu da je JS jača nego ikada ranije, kao i da je formiranje republičke vlasti sa Demokratskom strankom bio dobar potez.

Marković je pozvao Evropsku uniju da ubrza evropske intregracije Srbije navodeći da je Srbiji tamo jer je ispunila sve obaveze, uključujući saradnju sa Haškim tribunalom. Predsednik JS je izrazio i očekivanje da će Srbija do 2014. ući u Evropsku uniju.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je u subotu na izbornom skupu Jedinstvene Srbije da Srbija želi da uđe u Evropsku uniju, ali i da očuva svoj identitet.

"Srbiji je potrebno jedinstvo i sabor svih ljudi dobre namere koji žele da Srbija bude uređena i moderna zemlja", rekao je Tadić i poručio da izolacija Srbije nije u interesu građana i države. Tadić je rekao da je potrebno odrediti jasnu sliku razvoja Srbije u narednih deset do 20 godina, kao i da je na njenom ostvarenju potrebno raditi svaki dan.

Na izbornkom skupu Jedinstvene Srbije su bili Vuk Jeremić, Žarko Obradović, Petar Škundrić, kao i predstavnica G17 plus Verica Kalanović, predsednik Demohrišćanske stranke Vladan Batić i Meho Omerović iz Socijaldemokratske partije.

Pogledajte još