Ikki Susi bar: Japanski duh sa dorćolskim šarmom

Prvi restoran japanske kuhinje u Beogradu doneo je u naš grad kulturu koja fascinira ceo svet. "Zemlja izlazećeg sunca" nalazi se u nekoliko stotina kvadrata našeg Dorćola i to već više od jedne decenije. Jedan egzotičan restoran je toliko dugo živ u ovom "opakom kraju" a nije iz Zemuna, pa to mora da je nešto zaista posebno!

Pogledaj:
FOTOGRAFIJE RESTORANA IKKI SUSHI BAR

Japanska kuhinja
je bazirana na sofisticiranoj filozofiji postizanja sklada u životu i ishrani . Kod njih nema dinstanja i krčkanja, teških mirisa i ataka na stomak, porcijama od pola kile mesa. Kako li su to prihvatili oni koji se "kunu" u prase i jagnje na stolu?

(old_image)

Ako su probali nešto iz kuhinje veštih kuvara ovog restorana, vrlo brzo su dobili etiketu "stalni gosti". Jela japanske kuhinje su jednostavna, prippremaju se brzo a porcije su male. Japanci jedu često i po malo i upravo zato i jesu jedna od najzdravijih nacija. Suši je najpopularniji specijalitet ove egzotične kuhinje i predstavlja pravo malo umetničko delo na tanjiru, a jede se u jednom zalogaju.

(old_image)

Zaboravite na kafu ili kapucino pre ručka. Ako hoćete da započnete ručak u stilu "pravog samuraja" naručite sake: rakiju koja se pravi od pirinča. Ako ste ipak protivnik alkohola, krenite sa zelenim čajem, da vam se stomak pripremi za pravi vatromet ukusa koji vas očekuje.

Ne znate da koristite štapiće? Ništa strašno. Edukovano osoblje će vas naučiti za samo nekoliko trenutaka. Ako baš ne možete da se opustite i mislite da će vam ručak tako trajte satima možete kao escajg koristiti svoje prstiće. Nema ništa slađe kad maki rolnicu rukom ubacite u usta!

U ponudi imaju sve vrste riba od tune, preko škarpine do jegulje. Ako niste preveliki ljubitelj ribe, preporučujemo biftek sa susamom, njegov pikantni ukus će vas oboriti s nogu. Da upotpunite ručak, završite ga sladoledom od zelenog čaja.

Enterijer je sveden
u minimalistikom stilu nudi taman toliko da vam sve bude potaman. Detalji su nenametljivi , kao i muzika tako da je sve podređeno vama i vašem užitku.

(old_image)

Ovde dolaze oni koji su videli malo više od naše lepe Srbije, oni koji umeju da prepoznaju i neki malo drugačiji kvalitet i znaju da uživaju u životu.

Ikki znači na ispiti eks, zato ukradite jedan deo svog dana i ispijte ga u ovom restoranu na eks! Da ga pamtite!

(old_image)

Pogledajte još