Dejvid Kareta

Jedno muzički savršeno veče. Vokali, electro, live act. Muzički izbor bespekoran, David Caretta izuzetan

Mark Wee pravi odličan izbor muzike. Ostaje veran tehnu, sa izletima u electro. Pomalo mirno, ali sa energijom. Odličan uvod za Carettu.

Kada u nekoj od njegovih biografija vidite rogobatan naziv za ono što ovaj DJ pušta, a to je electro-punk-pop-techno, bivate zbunjeni - šta je sad pa to? Ali, kad ga čujete, shvatate da se sve savršeno uklapa, da biste i sami tako prepričali njegov set, i još bi dodali neki pravac. Electro i techno se savršeno prepliću, a kada tome dodate vokale, tvrđe gitarske rifove, ili mirnije pop tonove, onda dobijate savršenu muzičku kuhinju.

O muzičkim pravcima koji su imali presudnu ulogu u stvaranju njegove muzike, Caretta nam je ispričao: „Živim u Marseju. To je luka na moru. I tu se sreću različite kulture i ljudi. Vrlo je izuzetno mesto u Francuskoj, razlikuje se od Pariza, na primer. U muzičkom smislu je važno, jer sam tada dosta slušao Front 242, Depeche Mode, D.A.F., i još dosta drugačije muzike koja je uticala da moj stil bude sada ovakav kakav je... A to je, između ostalog, mnogo vokala u elektronskoj muzici. Kasnije je došao tehno pokret koji je takođe ostavio traga na mojoj muzici...“

Ono što je zanimljivo je da se Caretta služi mikrofonom dok pušta muziku, bolje reći svoje glasove modifikuje, i uklapa u muziku koju u isto vreme pravi.

David Caretta nije DJ o kojem ćete naći bezbroj biografija i intervjua. Niti on mnogo priča o sebi i svojoj muzici. On jednostavno stane za DJ pult i sve vam kaže muzikom. 

Ostale fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji:

Nada Veljković

Pogledajte još