24 sata Elegancije 2012

Sve je počelo čuvenim Mumm šampanjcem, na Belom Dvoru, uz prisustvo Nj.K.V Princa Petra Karađorđevića i specijalnog gosta Sir Paul Judge, predstavljanjem izložbe istorijskih odela čuvene kuće muške elegancije RUBINACCI, kao i izložbe fotografija automobilske kolekcije Karadjordjevica, koja najavljuje knjigu Miroslava Milutinovića „ Automobili dinastije Karađorđević 1908-1941.“

POGLEDAJ I: 24 sata Elegancije 2012 - FOTO

Naredni dan bio je u svetlu „Belgrade Classic Car Show-a 2012“ koji je omogućio publici da prisustvuje jedinstvenom “Auto Bild Grand Tour Historique“ paradnom defileu najlepših klasičnih automobila iz cele jugoistočne Evrope, po 2.7 km dugoj stazi oko Kalemegdana kojom se 1939. godine vozila famozna trka Formule 1.
Ostatak dana je bio posvećen „CHIVAS Concours d'Elegance 2012“, izložbi najlepših modela klasičnih automobila, održanoj na platou ispred renomiranog Grand Casina Beograd, epicentra najglamuroznijih događanja. Pored prelepih vintage automobila, publika je bila oduševljena i najnovijim modelom Audija A3 koji se premijerno predstavio beogradskoj publici.

Usledio je ekskluzivni Auto Bild photo session pod nazivom Stars & Cars, gde su poznate ličnosti bile ovekovečene sa najlepšim modelima classic automobila. Za najlepši par proglašeni su Vanja Udovičić i Katarina Vučetić, promoteri luksuznih satova Tag heuer.

Najglamurozniji događaj večeri bila je „DISTANTE modna revija“ ispred Grand Casino fontana, na kojoj je muški deo publika uživao u prezentaciji vrhunskih muških odela kuće RUBINACCI, TAG Heuer satove, i ekskluzivan izbor naočara, cenjene beogradske optike La Gatta.

Dobra atmosfera se prenela u Diva Launge klub Grand Casina, gde je , kao vrhunac veceri, u okviru „Belgrade Concours d'Elegance2012“ dodeljena najprestižnija nagrada „CHIVAS Best of Show“, Giulianu Bensiu( Giuliano Bensi) za Ferrari 250 Testarossa iz 1959. godine. Nagrada za najbolje očuvan auto otišla je u ruke Maura Lotija( Mauro Lotti) za Austin Healey iz 1956, dok je nagrada za najrestauraciju pripala Gilbertu Focardiu( Gilberto Foccardki) za Maserati A6 1500. Specijalna nagrada Auto Bilda dodeljena je Fordu T Speedster-u iz 1912. koji je u vlasništvu gospodina Aksela Konena. Pobednici su slavili na CHIVAS zabavi, koji je potrajao do duboko u noć, naravno, u elegantnom stilu, čineći Beograd neočekivanom prestonicom stila i Elegancije, barem te noći.

(old_image)

Pogledajte još