Davidenko osvojio titulu na završnom turniru u sezoni

LONDON, 29. novembra 2009. (Beta-AP) - Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobedio je Argentinca Huan Martina del Potra sa 2:0 (6:3, 6:4), u finalu završnog turnira u sezoni u Londonu.

Davidenko, koji je u polufinalu eliminisao najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera, odlično je odigrao u prvom setu protiv Del Potra, u kome je izgubio samo pet poena na svoj servis.

Del Potro je imao tri šanse za brejk, ali je Davidenko uspeo da preokrene rezultat u svoju korist.

Ruski teniser se i prošle sezone plasirao u finale završnog turnira, koji se tada igrao u Šangaju, a izgubio je od Novaka Đokovića. 

Ruski teniser Nikolaj Davidenko koji je pobedio na završnom turniru u sezoni u Londonu, izjavio je da misli da je u finalu protiv Argentinca Huan Martina del Potra odlučila njegova bolja koncentracija.

Davidenko je pobedio Del Potra sa 2:0 (6:3, 6:4).

Ruski teniser je polufinalu eliminisao najboljeg na ATP listi Rodžera Federera.

"Možda je odlučila moja dobra koncentracija i ja sam bio iznenađen. Imao sam koncentraciju 100 odsto od prvog poena i mislim da je to bilo najvažnije", rekao je Davidenko koji je danas osvojio prvi veliki turnir u svojoj karijeri.

Davidenko se četiri puta plasirao u polufinele grend slem turnira, ali nikada nije igrao u finalima.

Del Potro je imao tri puta šansu da napravi brejk, ali je Rus uvek uspevao da preokrene rezultat u svoju korist.

"Bio je veoma brz, trčao je svuda. Bilo je veoma teško postići poen", rekao je Del Potro i dodao: "On je veliki šampion, niko ne zna kako možemo da ga pobedimo".

Davidenko je na turniru prošle godine u Šangaju izgubio u finalu završnog turnira od Novaka Đokovića.

O budućim planovima, ruski teniser je istakao da sada mora dobro kondiciono da se pripremi za Otvoreno prvenstvo Australije, gde će se igrati u tri dobijena seta.

"Treba da se pripremim da igram pet setova u Australiji. Potrebno je da trčite ne dva sata, nego četiri sata", rekao je Davidenko.

Pogledajte još