Premijera komada Ne znam pitanje, ali seks je odgovor

BEOGRAD, 30. novembra 2009. (Beta) - Komad "Ne znam pitanje, ali seks je odgovor" Nebojše Romčevića, u režiji Katarine Vražalić, premijerno će biti izveden u utorak na Večernjoj sceni pozorišta "Boško Buha" u Beogradu.

"Komad je rađen prema motivima dela Vudija Alena, za koga sada, kada sam prvi put u kontinuitetu pogledao ceo njegov filmski opus, mogu da kažem da je jedan izuzetno mračan i sumoran umetnik, koji uz pomoć humora postiže balans", rekao je na konferenciji za novinare Nebojša Romčević.

Prema njegovim rečima, Alen relativizuje i parodira ljudske strahove od smrti, od moderne umetnosti, od seksualnosti, od Boga, od samih strahova. "Njegov humor, međutim, ne ponižava objekat, već mu daje priznanje. Njegov humor ne treba shvatati kao niz komičnih rečenica i efektnih izreka, to je vitalistički pogled na svet, a opet pun mračnih, depresivnih tonova", naveo je Romčević.

Prema rečima rediteljke Katarine Vražalić, u središtu pažnje Romčevićevog komada nalaze se ljudi koji traže sopstveni identitet, a nisu sposobni da ga nađu zbog prevelike mogućnosti izbora.

Pogledajte još