Sandžački džins ide u Rusiju

NOVI PAZAR, 30. novembar 2009. (FoNet (old_image)) - Direktor Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA), Samir Kačapor, izjavio je danas FoNetu da će sandžački proizvođači tekstila u narednoj godini otvoriti predstavništvo u Rusiji, kako bi osvojili ovo veliko tržište.

Pet najvećih novopazarskih firmi koje proizvode džins u septembru je već predstavilo proizvode u Moskvi i napravilo značajne izvozne aranžmane.

„Posle stečenog iskustva s Međunarodnog sajma mode u Moskvi odlučili smo da radimo sa lokalnim firmama i da nađemo sredstva kod međunarodnih organizacija kako bismo osnovali predstavništvo u Moskvi, jer je to jedini način da se naše firme probiju na to tržište“, rekao je Kačapor.

„Doista je teška situacija na tržištu u našoj zemlji i mislim da bi bilo dobro da velike kompanije izbacimo na inostrano tržište, a posebno je interesantno tržište Rusije koje može da 'proguta' mnogo robe“, rekao je Kačapor, koji očekuje da će, pošto se dobro predstave, velike kompanije povući mala i srednja preduzeća.

Pogledajte još