fbpx

Ministarka se odrekla imuniteta

BEOGRAD, 30. novembra 2009. (Beta) - Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković rekla je da se neće pozvati na imunitet i da će platiti kaznu zbog konzumiranja alkohola na stadionu.

"Zakon mora da bude jednak za sve, a nosioci najviših državnih funkcija moraju davati primer ostalim građanima. Zbog toga se neću pozivati na imunitet i platiću propisanu kaznu", navodi se u saopštenju iz ministarkinog kabineta.

Samardžić-Markovićeva je rekla da će to učiniti "kao znak poštovanja zakona, stvaranja novog sistema vrednosti, gde nema duplih aršina".

Ministarka sporta je navela da bi volela da su pravosudni organi bili ažurni i za teža kršenja zakona, a kao primer navela je da su protiv nekih od optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona "godinama podizane krivične prijave", ali bez presuda.

"Da jesu, Bris bi danas bio živ. Sada više niko ne može da kaže da se u Srbiji ništa ne menja, možda ne onom brzinom kojom bi svi želeli, ali je i ovo svojevrstan primer promena nabolje", navodi se u saopštenju.

Beogradska policija podnela je 16. oktobra prekršajne prijave protiv Samardžić-Markovićeve, kao i protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića zato što su posle utakmice Srbija-Rumunija šampanjcem nazdravili plasman na Svetsko prvenstvo.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.