Unikaha apsolutni favorit

BEOGRAD, 1. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana otputovali su u Španiju na meč sa Unikahom u Evroligi, a trener ekipe Duško Vujošević rekao je da je rival apsolutni favorit.

"Oni za sada jako dobro igraju Evroligu i kroz nju žele da nadoknade loš početak sezone u španskom prvenstvu. Naša šansa je rasterećenost, jer nemamo nikakve imperative. Bićemo maksimalno motivisani i daćemo sve od sebe", rekao je Vujošević pred odlazak.

"Ako se slučajno desi bilo kakva prilika, bićemo spremni da je iskoristimo. Treba biti realan i shvatiti da su domaćini u velikoj prednosti i u skladu sa tim treba praviti očekivanja", kazao je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Sa ekipom je otišao i centar Aleksandar Marić, koji je propustio duel sa Olimpijom u Jadranskoj ligi zbog povrede donjeg dela leđa.

Partizan je prošle sezone pobedio Unikahu u gostima na putu do četvrtfinala, ali je Vujošević rekao da se tadašnja situacija ne može porediti sa sadašnjom.

"Prošle godine smo tamo napravili veliko iznenađenje, koje nam je omogućilo da uđemo među osam, ali to odavno spada pod uspomene. Sada je situacija sasvim drugačija. Još jednom kažem da će ekipa dati sve od sebe i to je ono što ja kao trener od njih i očekujem", rekao je Vujošević. 

Trener košarkaše Unikahe iz Malage Aito Garsija Reneses rekao je danas da izuzetno poštuje Partizan, koji napreduje iz godine u godinu iako ima veoma mlade igrače.

"Ove sezone Partizan ima dosta novih igrača. Nivo koji dostižu ove sezone je mnogo viši nego prethodne. Igra im se bazira na centru, a kada on nije na parketu, ostali igrači nadoknađuju to šutevima sa distance, asistencijama i prodorima", rekao je Aito za sajt Evrolige.

Unikaha će sutra ugostiti Partizan u šestom kolu Grupe B Evrolige, a španska ekipa do sada je zabeležila svih pet pobeda.

"Mi ove sezone imamo dosta kadrovskih problema. Čim rešimo jedan, pojavi se drugi. Karlos Himenez i Robert Arčibald sada imaju grip, ali se nadam da to neće dugo trajati", zaključio je Aito.

Bek španske ekipe Berni Rodrigez ocenio je da Unikaha, uprkos stopostotnom učinku do sada, ne sme da se opusti i potceni Partizan.

"Igramo kod kuće i bilo bi dobro da nastavimo sa pobedama, kao i do sada. Partizan mora da pobedi ako želi dalje. Ipak, prošle nedelje su savladali Olimpijakos i ovde dolaze puni samopouzdanja. Ne smemo da se opuštamo, jer svaka ekipa koja igra u Evroligi je kvalitetna", zaključio je Rodrigez.

Utakmica između Unikahe i Partizana igra se sutra u Malagi od 20.45, a "crno-beli" su do sada zabeležili dve pobede i tri poraza.

Pogledajte još