Meč Inter - Juventus se prekida zbog rasizma

RIM, 30. novembra 2009. (Beta-AP) - Fudbalska utakmica između Juventusa i Intera biće prekinuta na 10 minuta ako navijači na rasnoj osnovi budu vređali igrače, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete.

"Meč mora da protekne u sportskom duhu, a ako tako ne bude, interevenisaćemo. Moramo da se koncentrišemo na ono što se dešava na terenu i na igru dve kvalitetne ekipe. Svesni smo šta bi moglo da se dogodi, ali nadamo se da će navijači svojim ponašanjem učiniti da utakmica protekne bez problema", rekao je Abete za agenciju ANSA.

Abete je rekao i da je u slučaju incidenata sudiji i policiji dozvoljeno da reaguju, a predsednik Unije italijanskih fudbalera Serđo Kampana rekao je da bi kapiteni ekipa trebalo da zatraže od sudije da prekine utakmicu.

"Ne bi bilo loše da kapiteni priđu sudiji i zatraže prekid. Fudbaleri znaju svoja prava i ne moraju da trpe uvrede", rekao je Kampana.

Juventus je prošle godine kažnjen utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog toga što su navijači na rasnoj osnovi vređali napadača Intera Marija Balotelija, koji je poreklom izGane.

Torinski klub je ove sezone već kažnjen jer su navijači ponovo pevali rasističke pesme posvećene Baloteliju.

Tokom nedeljne utakmice između Kaljarija i Juventusa navijači Kaljarija su uzvikivali rasističke uvrede fudbaleru "crno-belih" Mohamedu Sisoku.

"Naravno da će biti teško prekinuti utakmicu, ali ako želimo da pobedimo zlo, ne bismo smeli da se plašimo da to zatražimo", rekao je Kampana.

Utakmica između Juventusa i Intera igra se u subotu, 5. decembra, od 20.30.

Pogledajte još