Međunarodni festvial vina i hrane "Ravangrad Wine Fest"

Prvi međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ će se održati 5. decembra u organizaciji Turističke organizacije Sombora. 

Festival se održava u Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru od 12.00 do 21.00. Ugostiće preko 50 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji će se predstaviti sa raznovrsnim sortama vina i bogatom gastro ponudom.

Prateći program festivala „Ravangrad Wine Fest“:

12.00-12.30 Otvaranje festivala „Ravangrad Wine Fest“ uz tamburaški orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“ pod vodstvom prof. Đure Parčetića i Plesne škole GKUD „Ravangrad“ pod vodstvom Aleksandre Stanojević

13.00 Otvaranje izložbe fotografija „Kanal bez granica“

15.00 Predavanje enologa dipl. ing. Ljubice Radan, profesora na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, na temu „Vinogradarstvo Vojvodine nekad i sad“

16.00 Prezentacija Vinarije „Vršački vinogradi“ AD

17.00 Predavanje somelijera Igora Lukovića, predsednika Udruženja somelijera Vojvodine na temu „Vinska kultura“

18.00 Predavanje i degustacija vina Vinarije „Milosavljević“

19.00 Promocija TV serijala „Čarde na Dunavu“ po istoimenoj knjizi Miroslava Božina i Radivoje Stokanov, recenzent

20.00 Prezentacija „Klaster salaši Sombor“

20.30 Izvlačenje nagrada

21.00 Zatvaranje manifestacije

Ulaznica za posetioce iznosi 150 dinara i uključuje staklenu vinsku čašu, degustaciju vina i hrane, pristup događajima na Festivalu i katalog izlagača.

Prodaja ulaznica počinje od 1. 12. 2009. godine u prostorijama Turističke organizacije Sombora, Trg cara Lazara 1, na dan Festivala prodaja ulaznica je u Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“. 

Izvor: TOS
01. decembar

Pogledajte još