Zvončica i tajna krila

Za Zvončicu i ostale vile iz toplih godišnjih doba, Zimska šuma predstavlja misteriozno i zabranjeno mesto. Tople vile ne smeju da prelaze u svet zimskih vila i obratno jer će tako rizikovati da unište krila. Međutim, pošto ne može da iskontroliše svoju radoznalost, Zvončica će krišom preći granicu i ući u zimu gde će se nešto neverovatno desiti – njena krila će početi da svetlucaju i sijaju. Ona će zaštititi krila toplim ogrtačem i ući će dublje u misterioznu Zimsku šumu gde će upoznati Zimzelenku, ledenu vilu čija će krila takođe početi da svetlucaju kad joj se Zvonce približi. Uz pomoć Čuvarka, ekscentričnog ali mudrog vilenjaka, Zvončica i Zimzelenka će otkriti zašto dele ovu neobičnu i veličanstvenu povezanost – one su rođene iz istog bebinog smeha, ali ih je vetar oduvao na različite strane. Njihova identična krila mogu da znače samo jedno – one su sestre.

Kad se konačno ponovo sretnu, neverovatno prijateljstvo će procvetati i njih dve će postati nerazdvojne. Međutim, uprkos upozorenjima, Zvončica i Zimzelenka su odlučne u tome da ostanu zajedno. Zimka će pokazati Zvoncetu njen zimski svet i upoznaće je sa svojim drugaricama, zimskim vilama; dok će Zvonce napraviti pokretnu mašinu koja pravi sneg i tako će omogućiti Zimki da je poseti u toploj Dolini vila.

Međutim, njih dve neće moći da nadmudre prirodu. Ta mašina za pravljenje snega dovešće u opasnost tople krajeve Doline vila, a užasna hladnoća pretiće da uništi drvo s Vilinskim Prahom. Sestre će morati da ujedine tople i zimske vile – u trci s vremenom.

Režija: Roberts Gannaway, Peggy Holms
Glasovi: Timothy Dalton, Anjelica Huston, Megan Hilty, Lucy Liu (Snežana Jeremić, Doris Radić, Paulina Manov, Jadranka Bugarski, Isidora Minić)

https://www.youtube.com/watch?v=U92TFAg3y8g
Pogledajte još