Studenti Srbije na protestu u Beogradu protiv Haga - "Srbi su rođeni krivi"

Na protest su došli organizovano i studenti iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Valjeva i Kosovske Mitrovice.

POGLEDAJ I: Studenti Srbije na protestu protiv Haga - FOTO

Studenti Pravnog fakuletata nosili su transparente "Udruženi Hag = zločinački poduhvat", "Srbi su rođeni krivi","Od vaše pravde nema veće nepravde" kao i zastave Republike Srbije i Pravnog fakulteta

Jedan od organizatora student FPN Vladimir Živković rekao je da su se studenti okupili ispred parlamenta iz svih univerzitetskih gradova kako bi pokazali da akademska omladina oseća nepravdu koja se tiče cele Srbije i da želi da pokaže da ta nepravda boli, javlja Tanjug.

On je dodao da su studenti osećali odgovornost da pokažu svoje misljenje o celokupnom procesu u Hagu i naglasio da iza organizacije protesta ne stoji nijedna politička partija.

Studenti ovim povodom žele da izraze protest povodom poslednjih oslobađajućih odluka Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču kao i bivšem komandantu Oslobodilačke vojske Kosova Ramušu Haradinaju.

Kako je ranije najavljeno, studenti će zatražiti da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o osudi rada Haškog tribunala, zbog oslobađajućih presuda Gotovini, Markaču i Haradinaju.

Studetski protest izazvao je i zastoj saobraćaja u nekim delovima Beograda.

Nikola Selaković, ministar pravde pridružio se studentima u protestnoj šetnji i sa njima se kretao ka zgradi Narodne skupštine. Studenti su pevali himnu, a podršku su im pružli i trubači koji ih su pratili u stopu.

(old_image)

Pogledajte još