Papua Nova Gvineja: Srpski piloti žive avanture samuraja Saburo Sakaia

Vazdušni transport je neophodnost na Papui. Cena povratne karte za frekventne destinacije je oko 160 evra za let od 40 minuta, većinu ruta je nemoguće preći kolima. Svi lete:
Pogledaj: Fotografije Nova Gvineja
- Scenografija je neopisiva. Bukvalno. Aktivni vulkani, ostrva, koralni grebeni, vegetacija, džinovske papaje, nezagađena priroda i odlična GMO-free hrana. Uređene plaže su retke i udaljene mada je ovde raj za ronjenje zbog dosta olupina kako brodova tako i aviona iz Drugog svetskog rata - rekao je Dragan za ovaj Vazduhoplovni portal Srbije.

Ovaj nekadašnji instruktor letenja pilotske Akademije u Vršcu, otrkio je da je jedan od razloga što je došao na ovu daleku destinaciju je i knjiga “Samuraj” Saburo Sakaia : - Letim istim aerodromima (koji su danas naravno drugačiji) i u istom okruženju. Letenje ovde je prilično zahtevno i svi koji su ovde peglali rute sa ponosom nose svoja “krila”. Sve je vizuelno, probijanje oblaka kojih, kada ih ima, dolaze u formu velikih kumulonimbusa punih vode. ISA (standardni atmosgerski uslovi) se ovde uvećavaju za +20 tako da zbog vlage stalno ima oblaka. Nigde u svojoj karijeri nisam video ovoliko slojevitu oblačnost i ovoliko oblaka istovremeno na ogromnom prostranstvu iznad Pacifika. -

Ipak kako kaže nije uvek sve tako idilično :Opasnost vreba iza svakog ćoška, tako da se stalno nešto dešava što može da ugrozi bezbednost. Ponekad vidimo drugi avion koji leti na našoj visini u suprotnom smeru, ili nam se putanje ukrštaju, nekada imamo informaciju o saobraćaju nekada ne.

Ceo tekst možete pročitati na: Tangosix.rs

(old_image)

Pogledajte još