Kreativni vikend za školarce

Prva u nizu kreativnih radionica kojima se promovišu UNICEF čestitke i program ’’Škola bez nasilja’’ održana je u subotu, 28. novembra 2009. godine u knjižari Mamut u Delta sitiju. 

Na prvoj radionici, đaci učesnici imali su prilike da kroz igru pod nazivom ’’Nemoguća misija’’ razmene iskustva i mišljenja o tome kako oni, kao članovi vršnjačkih timova mogu uticati na situacije nasilja u svojim školama.

Glavni učesnici kreativnih radionica u Beogradu su vršnjački timovi angažovani u programu ’’Škola bez nasilja’’ a koje čine predstavnici svih odeljenja u školi, odabrani od strane svojih vršnjaka iz odeljenja. 

Oni su odabrani prema kriterijumima timskog rada, kreativnosti, konstruktivnosti, primernom ponašanju itd. 

Osim u Beogradu, radionice će se subotom održavati i u Kragujevačkoj knjižari ’’Mamut’’, koja se nalazi u trgovačkom centru ’’Roda’’.

Sledeće radionice u organizaciji UNICEF-a, biće održane u subotu, 5. decembra 2009. godine, a tema će biti predstavljanje priručnika za roditelje i pravljenje top-liste omiljenih i manje omiljenih roditeljskih rečeničica (kao sto su: "Šta je danas bilo u školi?",  "Džigericu ćes mi pojesti." i sl.)

Događaj smo propratili u saradnji, i s dužnim poštovanjem i zahvalnošću, sa Ivankom Ranković, New Moment.

Nadlanu 

Pogledajte još