Krugovi

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci dogadjaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva, ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela?

Istiniti događaj koji je inspirisao autore "Krugova” dogodio se 21. januara 1993. godine. Pripadnik Vojske Republike Srpske Srđan Aleksić našao se u grupi srpskih rezervista koji su legitimisali ljude na trebinjskoj pijaci. Kada su naišli na muslimana Alena Glavovića, počeli su da ga tuku. Srđan je priskočio u pomoć Alenu koji je pobegao, a četvorica srpskih rezervista kundacima su pretukla Srđana koji je šest dana kasnije preminuo od zadobijenih rana.

Režija: Srdan Golubović
Uloge: Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Hristina Popović Mijin, Leon Lučev, Boris Isaković, Vuk Kostić, Nikola Rakočević, Marko Janketić
https://www.youtube.com/watch?v=SzDaJsh02TM
Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.