Ne želim primadone u ekipi

FIRENCA, 2. decembra 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi rekao je da više voli tim sastavljen od 11 nesebičnih igrača, nego da u ekipi ima jednu "mega zvezdu".

"Pobedničke ekipe moraju da budu sastavljene od igrača koji su nesebični i žele da pomognu timu, a ne od onih koji misle da su fenomeni i primadone", rekao je Lipi uoči polaska u Južnu Afriku na žreb za grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

"Ekipe u kojima talentovani igrači misle da bi svi trebalo da rade za njih samo povremeno igraju dobro i nemaju kontinuitet dobrih rezultata", dodao je Lipi, koji je predvodio "azure" do četvrte titule svetskog prvaka 2006. godine.

Italija je na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj postigla 12 golova, koje je postiglo čak 10 igrača.

Lipi je istakao da reprezentacije koje se oslanjaju na jednu "mega zvezdu" ne postižu očekivane rezultate - Švedska sa Zlatanom Ibrahimovićem, Argentina sa Lionelom Mesijem i Portugal sa Kristijanom Ronaldom.

"To su najbolji fudbaleri sveta, ali ipak je timska igra mnogo važnija", rekao je selektor Italije.

On je ocenio da najviše šansi za osvajanje trofeja u Južnoj Africi imaju Argentina, Brazil, Nemačka, Francuska i Holandija.

"Ali, ne moramo (Italija) nikoga da se plašimo, ako u takmičenje uđemo fizički i psihički spremni", smatra on.

Pogledajte još