Partizan pobedio Oradeu

BEOGRAD, 2. decembra 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana pobedili su na gostovanju Oradeu sa 10:9 (4:3, 5:1, 0:2, 1:3), u utakmici četvrtog kola Evrointer lige i tako zabeležili četvrtu pobedu u tom takmičenju.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Andrija Prlainović sa tri gola, Stefan Mitrović, Marko Korolija i Marko Avramović postigli su po dva pogotka, dok je jedan gol postigao Miloš Ćuk.

Partizan je na prvom gostovanju u Evrointer ligi igrao bez nekolicine standardnih prvotimaca. U timu srpskog šampiona nije bilo Vladimira Vujasinovića, Živka Gocića, Duška Pjetlovića, Slobodana Soroa i Nikole Rađena.

Partizan je dominirao u prvom poluvremenu, vodio je sa 9:4, ali je Oradea u završnici ipak uspela da izjednači na 9:9. Rumuni su zatim imali i peterac, ali je golman Branislav Mitrović uspeo da sačuva mrežu.

Pobedonosni pogodak za "crno-bele", koji su na meču imali 10 isključenja naspram četiri domaćeg tima, postigao je Avramović.

Partizan je prvi na tabeli Evrointer lige sa maksimalnim učinkom od četiri pobede (12 bodova), Vojvodina je druga sa devet i utakmicom manje, dok je mađarski Seged na trećem mestu sa sedam bodova

Oradea: Barat, Samuilo 1, Bajdok 1, Đakonu 1, Malaj, Popoviki, Stramovecki, Kinčez 2, A.Kretu, Mobiadori 1, Kadar 2, Negreanu 1, D.Kretu.

Partizan Rajfajzen: B.Mitrović, Mirković, D.Marković, Korolija 2, Aleksić, Popović, Prlainović 3, Dedović, Avramović 2, S. Mitrović 2, Ćuk 1, Gak, Živojinović, Radović.

Tabela: Partizan 12, Vašaš 10, Vojvodina 9, Ferencvaroš 9, Seged 7, Eger 6, Honved 6, Košice 3, Oradea 0, Ujpešt 0

Pogledajte još