Saslušan Brajan Stajnhauer

BEOGRAD, 2. decembra 2009. (Beta) - Američki student Brajan Stajnhauer, koga je pretukao državljanin Srbije Miladin Kovačević, svedočio je u sredu pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu u istrazi koja se vodi protiv Kovačevića, Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića.

Kako je saopštio taj sud, saslušanje svedoka, koje se odvijalo putem video konferencijske veze, trajalo je dva sata. Stajnhauer je pred istražnim sudijom Snežanom Stojanović naveo da mu je na ime odštete zbog propusta državnih službenika Konzulata Srbije u Njujorku isplaćen iznos od 900.000 dolara.

"Stajnhauer se pridružio krivičnom gonjenju, ali u ovoj fazi postupka nije istakao imovinsko-pravni zahtev", navodi se u saopštenju. Dodaje se da je saslušanje svedoka Melise Kartagena zakazano za četvrtak.

Kovačević se u SAD tereti za nanošenje teških telesnih povreda studentu Brajanu Štajnhaueru, a u Srbiji je osumnjičen za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave, jer je tako pobegao iz SAD u Srbiju. Istraga se u Srbiji vodi i protiv bivšeg generalnog konzula Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića i bivšeg vizekonzula Srbije u Vašingtonu Igora Miloševića.

Pogledajte još