Tuluz - Partizan (19)

BEOGRAD, 3. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana igraju večeras protiv Tuluza utakmicu petog kola Grupe J u Ligi Evropa.

"Crno-beli" će pokušati da pobede i prekinu seriju od 11 uzastopnih poraza u grupnim fazama takmičenja u Evropi.

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je večeras da njegova ekipa rasterećeno ulazi u utakmicu protiv Tuluza, ali da će borbenom igrom pokušati da ostvari dobar rezultat.

Partizan će sutra od 19 časova na stadionu Munisipal igrati protiv francuskog tima utakmicu petog kola Grupe J u Ligi Evropa. "Crno-beli" su do sada zabeležili sva četiri poraza i nemaju šanse za plasman u drugu fazu, a francuska ekipa sakupila je četiri boda.

"Prva utakmica je bila uzbudljiva, sa puno dobre igre i nadam se da sutrašnja može da bude još bolja, jer mi u meč ulazimo rasterećeno a tada možemo još više da pružimo. U meč ulazimo sa mnogo elana, posle pobede u 'večitom' derbiju" (protiv Crvene zvezde), rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Tuluzu.

Partizan će igrati bez standardnih prvotimaca Lamina Dijare, Marka Lomića i Mladena Krstajića.

"Voleo bih da ova utakmica ima za nas takmičarski značaj, da nam dobar rezultat treba za prolaz u drugi krug, ali nije nam se ispunila želja i s te smo strane rasterećeni. Sigurno će Tuluz igrati motivisano, ali mi ćemo učiniti sve da im pokvarimo slavlje. Na sportski način ćemo se boriti, došli smo da se nadigravamo", rekao je Stevanović.

Navijač Tuluza Bris Taton umro je 29. septembra u Beogradu, posle napada huligana u centru Beograda uoči utakmice između Partizana i Tuluza 17. septembra.

Najavljeno je da će delegacija Partizana položiti cveće na Tatonov grob.

"Ti događaji nas nisu zaobišli, cela Srbija je žalila zbog toga, a mi kao sportisti još više. Mi dolazimo nevini i čista srca, a svoja osećanja ćemo sutra izraziti na poseban način. Nadam se da će nas navijači i narod Francuske razumeti i da nismo mi kojima sutra treba suditi", rekao je Stevanović.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević rekao je da će se "crno-beli" truditi da poprave utisak u Ligi Evropa.

"Trudićemo se da odigramo dobru utakmicu, daćemo svoj maksimum, ali videćemo da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat. Nemamo šanse za plasman u drugu fazu, a možda će to na neki način biti olakšanje da izađemo na teren i odigramo što bolje", rekao je.

"Mnogo je lakše kada igrate rasterećeno, ali svaki igrač koji nosi dres Partizana ne sme da ulazi u utakmice nonšalantno. Igramo bez
imperativa, ali od nas se očekuje borbenost", dodao je Đorđević.

Partizan je bez bodova u Grupi J dok je Tuluz sakupio četiri boda. U drugoj utakmici u grupi, Šahtjor od 19.00 u Donjecku dočekuje Briž.

Ukrajinska ekipa je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom od četiri pobede, dok je Briž drugi sa sedam osvojenih bodova.

Pogledajte još