Đoković u četvrtfinalu Indijan Velsa

Meč, koji je počeo sa nekoliko sati zakašnjenja, trajao je jedan sat i 27 minuta, a završen je po lokalnom vremnu u 01.51.

Srpski teniser je posle 22 minuta igre sa lakoćom došao do prvog seta u kom je Kveri imao jednu brejk loptu, dok na svoj servis nije uspeo da dođe do gem lopte.

U drugom setu Amerikanac je pružio mnogo veći otpor prvom nosiocu na turniru u Indijan Velsu. Najpre je u drugom gemu Kveri imao brejk loptu, ali nije uspeo da je realizuje, pa je potom Đoković u petom gemu oduzeo servis 23. teniseru sveta.

Kveri je u narednom gemu vratio brejk, a potom uz dosta muke osvojio svoj servis i poveo sa 4:3. Đoković je u 11. gemu došao do brejka, ali ih nije iskoristio, pa je meč otišao u taj brejk.

Branilac trofeja je u taj brejku imao dva mini brejka prednosti i poveo sa 5:1, ali je Amerikanac uspeo da uzvrati istom merom i spasi jednu meč loptu na servis Đokovića, međutim, srpski teniser je prirezultatu 6:6 oduzeo servis Kveriju i potom na svoj servis izborio plasman u četvrtfinale.

Đoković će se u četvrtfinalu sastati s Francuzem Žoom Vilfredom Congom, koji je u osmini finala bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića sa 2:1.

U četvrtfinale turnira u Indijan Velsu plasirali su se i drugi glavni favoriti - Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal.

Nagradni fond turnira u Indijan Velsu iznosi 5.030.408 dolara, a pobedniku će pripasti 1000 ATP bodova.

Beta

Pogledajte još