Belgrade Fashion Week u znaku Depeche Mode

Jedan od najatraktivnijih novina u okviru prolećnog izdanja Beogradske nedelje mode jeste činjenica da će Velika Britanija biti gost-domaćin ovog izdanja beogradske Nedelje mode i da će sa nekoliko programa predstaviti Britansku modu i njen uticaj u popularnoj kulturi.

Program 33. Belgrade Fashion Week-a pogledajte ovde

Prva revija koja će svečano otvoriti nedelju modu je Black Celebration inspirisana bendom Depeche Mode i crnom bojom kao večitim simbolom stila uokviru koje učestvuje 20 najprestižnijih srpskih samostalnih dizajnera.

Revije će se uglavnom održavati u Belexpocentru, kao i u Mikser hausu jer je to definitvno nova pozivna tačka našeg grada.

I ove kao i svih predhodnih godina, neke od poznatih ličnosti će prošetati pistom. Ko će to sada biti pokušali smo da saznamo od Nenada Radujevića, ili ti, Neše Klika.

"Pojavjljivanje Vip ličnosti na sceni je zapravo važno medijima koji su stalno gladni nekih novina. Ja vam neću reći njihova imena ali su neki od njih na večerašnjem koktelu" . Marko Nastić ili Dr dr Feelgood? Videćemo za dva dana!
(old_image)
Idejni tvorac Beogradske nedelje mode nam je istakao i zašto je ponosan: "Sa Beogradskom nedeljom mode smo dokazali da iako ne možemo da budemo deo te političke evrope sigurno možemo da budemo deo kulture i umetnosti evropske mode".

Imaju li Beograđani stila?
" Pitanje stila nije pitanja para. Mislim da naš narod ima neku modnu žicu, ali svakako modna manifestacija kao što je i Fashion week uvek treba da postoji i da obliikuje ljude u tom sferu. Odevanje je deo našeg predstavljanja javnosti, zato je kultura odevanja važna " .

(old_image)

Tajna mladolikosti? Imam tri odogovora na to pitanje, pa odaberite:
*Moj sjajno sklopljen ugovor sa majkom prirodom pre mnogo godina
* Ja sam mlađi brat Dorjana Greja i imam dve slike na tavanu
* Družim se sa puno mladih ljudi i ta energija, posvećenost poslu i radost bavljenja sopstvenim poslom me verovatno održava tako mladolikim

Značajan deo ovog projekta je i edukativna konferencija na temu mode i razvoja mladih dizajnera koja je na programu 3.aprila u Mikser hous-u a gosti predavači su : Martyn Roberts (Fashion Scout, London), Hanna Kontu (London College of Fashion), Becc Gray (Bloody Gray PR London)U goste nam dolazi britanska kreatorka Jayne Pierson (London)

Puno ljubitelja moda i dobra atmosfera u 'Mikser hausu'' sinoć znače da je proleće stiglo, iako tako ne izgleda, i da su Beograđani gladni novih dešavanja. 33. Perwoll Fashion Week u organizaciji Modnog studija Click biće održan od 28. Marta do petog aprila na nekoliko beogradskih lokacija, među kojima su Belexpo centar na Novom Beogradu, Mikser House u Savamaloj, kao i hotel Metropol.

(old_image)

Pogledajte još