Tadić: Vlada analizira izveštaj

BEOGRAD, 03. decembar 2009. (FoNet (old_image)) - Očekujem od Vlade Srbije da sa punom ozbiljnošću analizira izveštaj Državne revizorske institucije, rekao je danas predsednik Srbije Boris Tadić i ponovio da neće reći imena onih ministara, državnih funkcionera i predsednika opština za koje smatra da ne rade dobro svoj posao.

Neću da kažem imena, zato što hoću da im dam šansu da to poprave, rekao je Tadić i naglasio da to ne znači da im treba dati šansu uvek i beskonačno.

"Moja izjava se odnosila na izveštaj državnog revizora i Vlada će u narednom periodu, u skladu sa zakonom, analizirati da li se radi o kršenju zakona ili nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava", rekao je Tadić.

On je objasnio novinarima, posle susreta sa slovačkim predsednikom Ivanom Gašparovičem, da je pažljivo pogledao izveštaj koji govori o prekomernom trošenju, posebno kada je reč o reprezentaciji.

Bahato i neodgovorno ponašanje državnih institucija je opasno za ekonomske okolnosti u kojima se nalazi Srbija, upozorio je Tadić.

Prema njegovoj oceni, svi imaju pravo da iznesu primedbe na izveštaj, ali on se mora ozbiljno shvatiti i svaka državna institucija, ministar moraju poštovati zakon.

Pogledajte još