4. decembar 2009.

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Naslovne strane današnjih beogradskih dnevnika posvećene su radu ministara, izveštaju glavnog haškog tužioca Serža Bramerca pred Savetom bezbednosti UN i društvenim temama.

ALO - "Pavle i zvanično svetac!", kaže za list vladika šabački Lavrentije. List piše i o nastavku akcije hapšenja pripadnika nasilnih navijačkih grupa "'Delija' na čelu zemunskog klana!".

BLIC - Pod naslovom "Cvetković će pozvati ministre na odgovornost", o reakciji premijera Mirka Cvetkovića na izveštaj Državne revizorske institucije. "Srpske službe efikasno traže haške begunce", o izveštaju Serža Bramerca. "Nožem ubo druga ispred škole", o sukobu mladića u Brodarskoj školi.

VEČERNJE NOVOSTI - "Treba smeniti loše ministre", o reakcijama ministara na kritiku predsednika Srbije Borisa Tadića da ne rade svi dobro. "Veliki plus Srbiji", o Bramercovom izveštaju. "Nož seva iz đačke torbe", o incidentu u Brodarskoj školi.

GLAS JAVNOSTI - O kritikama predsednika Srbije Borisa Tadića na račun rada pojedinih ministarstava "Na koga je Tadić ljut". Ministar energetike Petar Škundrić za list kaže "'Južni tok' počinje u Srbiji".

DANAS - "Banke određuju cenu kvadrata", o najavama Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja o programu jeftine stanogradnje. "Plan vakcinacije danas", o tome da se privodi kraju plan vakcinacije protiv novog gripa u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" . "Ne odričem se Koštunice", za list govori predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

KURIR - Povodom predstojeće vakcinacije protiv novog gripa, list piše o reakcijama ministara u tekstu "Mrka vakcini ne veruje".

POLITIKA - "'Giljotina propisa' štedi 200 miliona evra", o stavljanju van snage 208 podzakonskih akata. "U Strazbur samo posle ustavne žalbe", o tome da Evropski sud za ljudska prava neće razmatrati slučajeve koji nisu prošli Ustavni sud. "Nedoumice o finansiranju Vojvodine", o tvrdnjama u Ministarstvu finansija da neće donositi zakon o finansiranju pokrajine.

PREŠ - "MUP juri lekare i farmaceute zbog šverca 'tamiflua'", piše listi i navodi da je policija obavljala provere u Institutu za javno zdravlje "Batut", Agenciji za lekove i "Velefarmu". List navodi i da je na pomolu rekonstrukcija Vlade Srbije "I Dinkić i Dačić traže smenu loših ministara".

PRIVREDNI PREGLED - O poseti predsednika Slovačke, pod naslovom "Gašparovič: Nećemo priznati Kosovo". Stručnjaci Instituta za tržišna istraživanja kažu "Agraru potrebno više subvencija", a pod naslovom "Stranci ulivaju 120 miliona evra", list piše o predstojećoj dokapitalizaciji Komercijalne banke.

Pogledajte još