Partizan dočekuje OFK Beograd, Zvezda igra protiv BSK-a

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Utakmicama 14. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, gradski derbi igraće Partizan i OFK Beograd, dok lider prvenstva Crvena zvezda gostuje ekipi BSK-a.

Fudbaleri Partizana će na svom stadionu protiv OFK Beograda pokušati da nastave niz dobrih rezultata u prvenstvu, kako bi ostali na bod zaostatka za Crvenom zvezdom. "Crno-beli" su u prošlom kolu slavili na "Marakani" sa 2:1, dok su "romantičari" bili ubedljivi protiv Čukaričkog sa 4:1.

Izabranici Gorana Stevanovića sinoć nisu uspeli da prekinu seriju neuspeha u Ligi Evropa, pošto su izgubili od Tuluza sa 0:1 i tako zabeležili peti poraz u Grupi J, a 12. uzastopni u grupnoj fazi takmičenja u Evropi.

Utakmica se igra u nedelju od 13 časova, a još nije odlučeno da li će navijačima biti dozvoljeno da prisustvuju meču zbog incidenata koje su napravile pristalice Partizana na 137. "večitom" derbiju, kada su zapalili i lomili stolice na južnoj tribini Zvezdinog stadiona.

Zvezda će na Omladinskom stadionu igrati protiv BSK-a i pokušati da se "izvadi" za poraz u derbiju. Iz kluba iz Ljutice Bogdana najavljeno je da će na poslednje dve utakmice u jesenjem delu šampionata ići na pobede kako bi u drugi deo prvenstva ušli barem sa bodom prednosti.

BSK je u prošlom kolu podelio bodove sa Smederevom (1:1) i nalazi se na 14. mestu sa tri pobede i 14 bodova.

Vojvodina će ugostiti Javor i pokušaće pobedom da iskoristi eventualni neuspeh OFK Beograda i učvrsti se na trećem mestu superligaške tabele. Novosađani i "romantičari" dele treću poziciju sa po 24 osvojena boda.

Vojvodina i Javor su u prošlom kolu doživeli minimalne poraze - novosadska ekipa izgubila je od Rada na Banjici, dok je Javor bio neuspešan na gostovanju u Čačku.

Pretposlednji Rad igraće protiv Napretka za drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Kruševljani imaju dva boda više i nalaze se na 13. mestu. Hajduk će biti domaćin Borcu. Kuljani su na 12. mestu, a Borac je na solidnom sedmom i deli ih samo tri boda.

"Fenjeraš" Čukarički dočekuje Mladi radnik, koji je u prošlom kolu poražen u Kuli sa 3:1, dok će Metalac igrati na gostovanju protiv Jagodine.

Utakmice pretposlednjeg 14. kola Superlige Srbije igraju se u subotu od 13 časova, dok Partizan i OFK Beograd igraju u nedelju u 13.00.

Parovi 14. kola
 
Subota (13.00):

Vojvodina Habitfarm -  Javor
Hajduk - Borac
Čukarički Stankom - Mladi radnik
BSK  - Crvena zvezda
Spartak Zlatibor voda -  Smederevo
Jagodina  - Metalac
Rad -  Napredak

Nedelja: Partizan - OFK Beograd (13.00)

Pogledajte još