Kapela ne brine povreda Rija Ferdinanda

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo rekao je da ga ne zabrinjava povreda Rija Ferdinanda i dodao da odbrambeni igrač Mančester junajteda ima dovoljno vremena da se oporavi do Svetskog prvenstva 2010. godine.

Ferdinand ima problema sa povredom leđa, a stručni štab Junajteda očekuje da će se vratiti na teren do božićnih praznika. On je zajedno sa Džonom Terijem do sada bio standardan igrač odbrane engleske reprezentacije.

"Rano je da pričamo o fizičkoj pripremljenosti Rija Ferdinanda. Svetsko prvenstvo počinje za nešto više od šest meseci. Povređen je, ali videli ste šta se dogodilo sa igračem Milana Alesandrom Nestom. Godinu dana je bio povređen, sada se vratio u tim i navijači žele da se vrati u reprezentaciju", rekao je Kapelo.

"Rio je bio povređen, ne znam da li će biti potpuno spreman, ali nadam se tome. U nekoliko navrata mi je rekao da će biti na raspolaganju za Mundijal. Najvažnije je kako će igrati u martu ili aprilu. Nadam se da će najbolji engleski fudbaleri biti spremni", dodao je on.

Kapelo je već upozorio da nijednog igrača neće voditi u Južnu Afriku ako nije potpuno fizički spreman.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi održaće se danas u Kejptaunu, a reprezentacija Engleske je među nosiocima.

Pogledajte još