Smanjenje administracije ne podržava polovina građana

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) – Plan Vlade Srbije o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru i državnoj administraciji ne podržava polovina građana, pokazala je anketa agencije za istraživanje javnog mnjenja Medijum galup.

Predlog uopšte ili uglavnom ne podržava 48 odsto anketiranih, 39 odsto ga uglavnom ili u potpunosti podržava, dok je 13 odsto neodlučno, navodi se u istraživanju u kojem je tokom oktobra anketirano 1.000 građana. Istraživanje Medijum galupa je obuhvatilo i stavove građana o sigurnosti posla koji rade i to u zavosnosti da li rade u privatnom ili javnom sektoru.

Više od 60 odsto građana Srbije je nesigurno u to da će zadržati svoje radno mesto. I pored predloženih mera za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, zaposleni čiji je poslodavac država su prema anketi znatno sigurniji nego građani koji rade u privatnom sektoru – 40 odsto naspram 26 procenata.

Najveći broj građana Srbije je, tokom ovogodišnjih istraživanja Medijum galupa o uspešnosti Vlade Srbije i državnih organa u suočavanju sa krizom, ocenilo da sa Vlada sa krizom suočila uglavnom ili potpuno neuspešno, dok pozitivan stav ima manje od 20 odsto ispitanih.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.