Smanjenje administracije ne podržava polovina građana

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Plan Vlade Srbije o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru i državnoj administraciji ne podržava polovina građana, pokazala je anketa agencije za istraživanje javnog mnjenja Medijum galup.

Predlog uopšte ili uglavnom ne podržava 48 odsto anketiranih, 39 odsto ga uglavnom ili u potpunosti podržava, dok je 13 odsto neodlučno, navodi se u istraživanju u kojem je tokom oktobra anketirano 1.000 građana. Istraživanje Medijum galupa je obuhvatilo i stavove građana o sigurnosti posla koji rade i to u zavosnosti da li rade u privatnom ili javnom sektoru.

Više od 60 odsto građana Srbije je nesigurno u to da će zadržati svoje radno mesto. I pored predloženih mera za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, zaposleni čiji je poslodavac država su prema anketi znatno sigurniji nego građani koji rade u privatnom sektoru - 40 odsto naspram 26 procenata.

Najveći broj građana Srbije je, tokom ovogodišnjih istraživanja Medijum galupa o uspešnosti Vlade Srbije i državnih organa u suočavanju sa krizom, ocenilo da sa Vlada sa krizom suočila uglavnom ili potpuno neuspešno, dok pozitivan stav ima manje od 20 odsto ispitanih.

Pogledajte još