Radna dozvola bila prepreka za Adema Ljajića

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Pomoćni trener Mančester junajteda Majk Felan rekao je u petak da taj klub nije odustao od dovođenja Adema Ljajića iz Partizana zbog novca, već zbog poteškoća u obezbeđivanju radne dozvole za mladog fudbalera.

"Raspitali smo se u našem ministarstvu unutrašnjih poslova o uslovima dobijanja radne dozvole i dobili smo odgovor da ne bismo mogli da je dobijemo na vreme da Adem potpiše u januaru. Ne mislim da je novac problem", rekao je Felan za engleski "Dejli mejl".

Mančester i Partizan su u januaru ove godine dogovorili transfer Ljajića, a mladi reprezentativac Srbije ostao je još godinu dana u dresu "crno-belih".

Engleski klub u četvrtak je saopštio da odustaje od transfera, koji je, prema pisanju ostrvskih medija, iznosio deset miliona funti.

"Suština je da ne dajemo novac znajući da postoji mogućnost da nećemo moći da ga dobijemo. Kako sada stvari stoje, Adem neće dolaziti na Old Traford u januaru", rekao je Felan.

Mančester već ima nekoliko mladih igrača u programu razvoja, kao što su Deni Velbek, Federiko Maćeda ili Riči de Laet.

"Imamo program koji dozvoljava mladim igračima da se razviju i dođu do prvog tima. Gledali smo Adema i videli da i on ima potencijala za to, ali nekada ne možete da se borite protiv tih stvari. Nekada možete da dobijete radnu dozvolu, nekada ne. On je pao u drugu kategoriju i zato smo to odlučili", rekao je Felan.

Pogledajte još